MultiFest oslavil osmnáctiny! Jak probíhal 18. ročník?

 Dne 7. 6. 2024 se studenti, absolventi, učitelé, přátelé a rodinní příslušníci všichni sešli v pražském Kině Lucerna, aby oslavili MultiFestí osmnáctku. Jak se oslavy vyvedly? No přímo parádně!

18. MultiFest se nesl v duchu narozeninové oslavy. V rámci narozeninového programu diváci mohli vidět krátkometrážní výstupy, 2D animace, filmy a reportáže a také speciální nesoutěžní filmový výstup vzniklý v rámci bakalářské práce s názvem „Kafe“ od Martina Barabáše. Navázalo se také na minulý semestr a již podruhé v řadě byly k slyšení i audio výstupy. Narozeninovým večerem pak provázel Jáchym Kareis společně s osobnostmi oboru, které do programu vstupovaly prostřednictvím krátkých video vzkazů.

Porota byla tentokrát složená z lidí z oboru ve složení: Renáta Martinová, Petr Vaněk, Petr Dvořák a Jan Hadraba, kteří udělovali cenu za nejlepší filmový výstup. Cenu za nejlepší film dle diváků a cenu poroty si odnesl snímek „Jsem první!“ od Valerije Fleissigové, Michaela Mottla, Filipa Raszky, Zuzany Šitancové a Dominika Belzy. Snímek „I wanted you to see“ od studentů vedlejší specializace ve složení: Martin Nouza, Eliška Prášková, Barbora Svozilová, Eliška Nováková, Monika Brejchová a Nikola Kubíčková, vyhrál cenu za nejlepší krátkometrážní výstup. Za nejlepší animaci si odnesl cenu Matěj Dobiáš. Letos byla již podruhé udělena cena i za nejlepší zvukový výstup, kterou si odnesl reklamní spot „Kofola Mango“ autorů Lucie Němečkové, Kláry Fleischhansové, Nely Kulichové a Anny Nuianziny. Nejlepší 2D grafikou 17. MultiFestu byl zvolen výstup Terezy Ryšavé, nejlepší 3D grafikou rendery Nely Kulichové a nejlepší fotografií si odnesla fotografie Lucie Kubíkové. A v neposlední řadě speciální cenu získal za svůj krátkometrážní výstup Richard Olszynský.

Kromě promítání výstupů, které samozřejmě nemůže nikdy chybět, byl připraven i doplňkový program v podobě glitter fotokoutku, stěny nostalgie (výstavka fotografií ze všech dosavadních konání MultiFestu), promítání sestřihu z předchozích MultiFestů na plátně a hlasování o nejlepší výstupy v jednotlivých kategorií. Po oficiálním zakončení MultiFestu dovedli tzv. „After guides“ oslav dychtivé návštěvníky až do Zone Baru, kde se konala afterparty.

Letošní MultiFest byl tak trochu speciální – organizoval ho totiž tým dobrovolníků z řad studentů, kteří si nedokázali představit, že by se nějaký semestr na Multimédiích obešel bez této akce. Díky nasazení a nadšení Petry Hýblerové, Nikoly Dvořákové, Venduly Podzimkové a Jáchyma Kareise bylo možné, aby všichni oslavili multifestí osmnáctku a pořádně ocenili práce a snažení našich studentů. Velkou zásluhu na výsledku má také produkční tým z Multimediálního projektového semináře: Barbora Šrámková, Michaela malá, Zuzana Šitancová, Martin Hrach a Diana Vladimirkyzy, kteří s organizací pomáhali. Tímto jim všem ještě jednou děkujeme za skvělý večer.

Celá akce byla samozřejmě řádně zdokumentována, na fotografie a videoreport se můžete podívat níže. Za pořízení fotografií děkujeme Jiřímu Vedralovi a za natočení materiálů patří dík Kláře Drbohlavové a Martinu Hrachovi.